Evenemang och grupper

👧🏽 👧🏿 👦🏼 👩🏻 👨🏽 👦🏻 👵🏼 👩🏻‍💻👩‍🎤
Var kan du träffa människor som kan programmering och är villiga att dela med sig av sin tid, kunskap och erfarenheter?

Träffa människor - få stöd, dela med dig av och ta del av andras erfarenheter…

Grupper

lounge hack

På onsdagar träffas programmerare i trevlig hotellobby atmosfär och alla jobbar med vad de vill, och det är fritt fram att interagera med andra som kommer dit! Du behöver absolut inte dricka alkohol för att vara med!

pinkprogramming

Programmeringsläger och evenemang för kvinnor och transpersoner

kodcentrum

Kodcentrum är en ideell förening som helt gratis introducerar barn och unga till programmering och digitalt skapande. Föreningen arbetar för att alla barn ska få möjlighet att prova på, inspireras och utforska den digitala världens möjligheter oavsett bakgrund, skola eller tillgång till förkunskap och digital teknik. Kodcentrum håller i kodstugor som är gratis dit unga mellan 9-13 år är välkomna. Kodstugorna finns i dagsläget i Göteborg, Linköping, Malmö, Skellefteå, Stockholm, Sundbyberg, Tensta, Umeå, Uppsala och Västerås. Intag till kodstugorna sker främst genom samarbetsskolor, men det finns ett antal platser som du kan anmäla intresse för. De har också byggt kodboken som hjälper dig komma igång på egen hand!

helloworld

Programmeringsläger och programmeringsdagar för barn.

Hitta fler grupper

meetup.com - perfekt för dig som är nybörjare och vill träffa andra som kan hjälpa dig med vägval och komma-igång i början!

Evenemang

Platser

GOTO10

Hack

Nyckelord att hålla utkik efter är Hackathons och meetup.

Vad är ett hackathon?

Det finns lika många olika slags hackathons som det finns arrangörer som arrangerar hackathons.. Enkelt beskrivet handlar det om att du dedikerar några timmar åt att programmera fokuserat. Du kan besöka, eller delta i ett hackathon själv eller i lag. Vad som gäller är olika för varje hackathon…

Varför skulle du vilja delta i ett hackathon?

Varför skulle du vilja arrangera ett hackathon?

Se upp med!
Kanske ett annat namn än hackathon är bättre, t.ex. “Innovation challenge”. Det är viktigt och värdefullt om också designers, människor med olika bakgrund, kompetens, intressen och ämneskunskaper hittar dit så att de som interagerar kan bidra till att lösningar som en annars rätt så homogen grupp (programmerare) kanske inte hade kommit fram till på egen hand. Vi kan både jobba med att begreppet hackathon ska vara attraktivt för bl.a. designers och klura på andra namn för sådana evenemang!

Hitta hackathons

Jag vill delta! … så var hittar jag var det arrangeras hackathons?

Här kan du läsa mer om olika grupper som finns runtom i landet, så som pink programming, kodcentrum och evenemang som är på gång. Framför allt får du tips på hur du själv kan hitta till evenemang och grupper i din närhet.

Några exempel:

meetups

meeutup

PINK Sundays

PINK SUNDAYS

Förbereda inför evenemang

Om du arrangerar ett evenemang så kanske andras tidigare erfarenheter kan vara till hjälp.

Vem ligger bakom denna kurs?

Victoria Wagman som har arbetat som lärare i webbutveckling, och idag arbetar som programmerare hos 46elks.

Detta material byggs upp lite i taget.